روش های عالی برای مدیریت زمان
روش های عالی برای مدیریت زمان
با عرض سلام خدمت شما مخاطب عزیز و ممنون از شما که مقاله ی روش های عالی برای مدیریت زمان را از سایت تفکر نوین را می خوانید با بنده تا آخر این مقاله همراه باشید .
خبر خوب این است شما مدیریت زمان را می توانید با تمرین کردن یاد بگیرید،یکی از قوانین موفقیت این است که:عادات خوب را در خود ایجاد کنید و بر آن ها تسلط یابید!!
شما می توانید با تمرین روزانه در مدیریت زمان عالی شوید.هر روز قبل از شروع به کار فعالیت ها و کار های خود فهرست تهیّه کنید.فهرست خود را اولویّت بندی کنید،کارهای اضطراری را از کار های مهم جدا کنید و از قانون ۲۰/۸۰ یا روش ABCDE استفاده کنید.
در ادامه این ۲ روش توضیح خواهد داده شد.و اینکه مهمترین کار خود را انتخاب کنید و بلافاصله به آن بپردازید.خود را موظّف کنید تا مصمّم و با اراده به کار یا فعالیت خود تا زمان تکمیل آن بپردازید.
هر زمان که کار مهمی را به اتمام می رسانید،شدیدا احساس سرخوشی،اشتیاق و عزّت نفس بسیار می کنیداحساس انرژی و قدرت بیش تری می کنید و همچنین احساس خوش بختی و کنترل بیش تری در زندگی خود می کنید،احساس می کنید در کار خود بهترین هستیدحتّی انگیزه ی بیشتری برای شروع و تکمیل کار بعدی خود دارید.
هر وقت که احساس عقب افتادگی از کارها و میل به تنبلی و تاخیر داشتید با خود این جمله را تکرار کنید:همین حالا انجام بده!همین حالا انجام بده!همین حالا انجام بده!در خود احساس اضطرار و تمایل به عمل ایجاد کنید.کار را شروع کنید،آن را ادامه دهید و سریع باشید.
مهم ترین کار خود را انتخاب کنید،بلافاصله به سراغ آن بروید و تا اتمام کار دست از آن نکشید.این شیوه های مدیریّت زمان،کلید عمل کرد علی در هر بخش از زندگیتان می باشد.
روش اول مدیریت زمان:روش قانون ۲۰/۸۰
اولین گام در مدیریت زمان این است فهرست کار های روزانه خود را تهیّه کنید،قبل از اقدام به کار،قانون ۲۰/۸۰ را به کار ببرید. طبق قانون ۲۰/۸۰ ،۲۰% از کارهای که انجام می دهید،۸۰% از ارزش فعالیّت های شما را در پی دارند.
اگر شما فهرستی از ۱۰ کار که باید انجام دهد در اختیار داشته باشد،دو مورد از آن ها با ارزش تر از هشت مورد دیگر هستند.آن دو کار پیامد های بالقوه بیش تری نسبت به هشت کار دیگر در تکمیل و رسیدن به اهداف در پی دارند.گاهی اوقات قانون ۱۰/۹۰ نیز در این زمینه کاربرد دارد.
اکثر اوقات،یکی از کارهای موجود در فهرست ارزش بیشتری نسبت به مابقی دارد،متاسفانه همه ی ما اصولا در انجام این کار تنبلی می کنیم.
زمان که ۲۰% از کارهای مهم را شناسایی کردید،می توانید در بقیه کارها روش تعلل و تنبلی خلاق را به کار ببرید.از آنجایی که نمی توانید همه ی کار ها را انجام دهید،باید در انجام برخی از آنها تعلّل و تنبلی کنید.تنها سوالی که در این جا به وجود می آید این است:
قصد دارید در انجام کدام یک از کارهای خود تنبلی کنید؟
پاسخ به این سوال سادست،در انجام آن ۸۰% کاری تنبلی کنید که سهم بسیار کمی در دستیابی به اهداف و نتایج دلخواهتان دارند،زمان و توجّه خود را متمرکز بر انجام کارهایی کنید که می توانند بیش ترین تغییر را در شرایط شما ایجاد کنند. و اینکه توجه خود را بر روی انجام کارهایی قرار دهید که پیامد های بسیاری در موفقیّت شما دارند.
روش دوم مدیریت زمان: روش ABCDE
روش دیگری که برای الویّت بندی و مدیریت زمان می توانید به کار ببرید روش ABCDE می باشد،در این روش،شما باید قبل از شروع کار،فهرست خود را مرور کنید وکنار هر کاری یکی از حروف A ، B ، C ، D ، E را بنویسید.
اگر شما این روش را مدام اجرا کنید و قبل از عمل در مورد کارهای خود فکر کنید،در زمان اجرای کارهای خود به طرز چشمگیری کارآیی و کارآمدی شما افزایش پیدا می کند.
کار A از اهمیّت ویژه ای برخوردار است و تکمیل یا عدم تکمیل آن پیامد های جدّی در پی دارد.اگر این کار را انجام بدهید یا انجام ندهید ،درهر صورت بر روی نتایج و موفقیّت شما تاثیرات عمده ای دارد.شما باید قبل از انجام هر کاری ، کار A خود را انجام بدهید.
اگر بیش از یک کار A دارید آن ها را براساس اولویت بندی ها به پایان رسیدند،به سراغ کار A-1 خود بروید و قبل از انجام هر کاری توجه خود را معطوف اجرا و تکمیل این کار کنید.
شما باید کار B را انجام بدهید امّا اجباری برای انجام آن نیست و تکمل یا عدم تکمل آن پیامد های خفیفی دارد.به عنوان مثال،برقراری تماس با یک دوست،صرف ناهار با همکاران یا چک کردن اینستاگرام یا ایمیل را می توان از جمله کار های B شمرد.انجام دادن یا ندادن این دسته از کارها شاید موجب زحمت و ناراحتی شما شود،امّا پیامدهای آن زندگی تان خیلی مهم نیستند.
انجام دادن یک کار C خوب است،امّا هیچ پیامدی ندارد.کارهایی مانند نوشیدن یک فنجان قهوه ی دیگر،صحبت کردن با همکاران،روزنامه خواندن یا خرید کردن در طی روز از جمله کارهای C هستند.چه این کارها را انجام بدهید،چه انجام ندهید هیچ اثری بر روی کار و زندگی شما نمی گذارند.
همواره به این قانون توجه کنید:هرگز وقتی که هنوز کار A خود را انجام نداده اید به سراغ کار B خود نروید، و هرگز وقتی که کار B خود را انجام نداده اید به سراغ کار C نروید.در طول روز تنها به کار A توجّه کنید و در پی انجام آن باشید.
کار D کاری است که می توانید آن را به دیگران بسپارید تا برایتان انجام دهند.در اصل شما باید هر کاری را که می توانید به دیگران تعویض کنید،تا زمان بیشتری برای انجام کارهای A خود در اختیار داشته باشید،کارهای A هستند که موفقیّت و خوشبختی شما را در کار و زندگی تعیین می کنند.
شما می توانید کار E را اغلب اوقات به کل حذف کنید.این کارها می توانند فعالیت های قدیمی ای باشند که دیگر در دستیابی شما به مهم ترین اهداف زندگی تان مهم نیستند.بیش تر کارهای بی نتیجه ای که در طول روز یا هفته انجام می دهید را می توانید کاملا حذف کنید.
اکنون با خود مرور کنید و ببینید که چه کارهایی را انجام می دهید که هیچ کمکی به موفقیت شما نمی کنند و فقط وقت شما را می گیرند این کار ها می تواند همراهی با آدم هایی باشد که هیچ ارزشی به شما اضافه نمی کند یا گذراندن وقت خود پای فضای مجازی باشد.کارهای خود در طول روز لیست بندی کنید و از روش ABCDE برای الویت بندی و انجام آن استفاده کنید.
سپاس از شما مخاطب گرامی که بنده را تا آخر مقاله روش های عالی برای مدیریت زمان همراهی کردید.
راستی دوست عزیز من اگر به دنبال مطالب به روز و کسب حال خوب هستی حتما اینستاگرام بنده را دنبال کن تا بتوانی کلی مطلب خوب دیگر هم داشته باشی!فقط کافیه روی لوگو اینستاگرام کلیک کنی!
از اینکه وقت ارزشمند خود را برای خواندن این مقاله قرار دادید از شما ممنونم،شاد باشید.
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
6 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
سلام
فوق العاده کاربردی شیوا گویا و بهینه
متشکرم?
با سلام و مننون از محبت شما پیروز و موفق باشید
خداقوت استاد
عجب روشی معرفی کردین !
درود بر شما