تله های زندگی یا تله های شخصیتی چیست؟۱۱ تله شخصیتی
تله های زندگی یا تله های شخصیتی چیست؟
با عرض سلام خدمت شما کاربران عزیز سایت تفکر نوین خوشحال هستم که بنده را در مقاله تله های زندگی یا تله های شخصیتی چیست؟همراهی می کنید،با بنده تا به آخر این مقاله همراه باشید.
- آیا مدام به سمت رابطه با افرادی کشیده می شوید که با شما سرد برخورد می کنند؟
- آیا حس می کنید که نزدیک ترین افراد به شما به اندازه کافی به شما اهمیت نمی دهند یا درکتان نمی کنند؟
- آیا حس می کنید که ذاتا فردی دچار کمبود هستید که هیچ کس نمی تواند شما را بپذیرد یا دوست بدارد؟
- آیا از آنجا که نیازهای دیگران را بر نیازهای خود ترجیح می دهید، به آنچه که می خواهید می رسید؟ یا آیا نمی دانید که نیازهای شما حقیقتا چه هستند؟
- آیا حس می کنید اتفاق بدی رخ می دهد که زخمی معمولی، ترسی سهمگین در شما به وجود می آورد؟
- فارغ از هر اندازه تحسین عمومی و تأیید اجتماعی که از دیگران دریافت می کنید، آیا همچنان احساس نارضایتی، ناکامی و حق نشناسی می کنید؟
الگوهایی از این دست را « تله های زندگی » می نامیم. در این مقاله، به توصیف یازده تله رایج در زندگی می پردازیم و به شما چگونگی «شناخت» آنها، درک سرچشمه و روش تغییر آنها را نشان خواهیم داد. یک تله زندگی، الگویی است که از کودکی آغاز و تأثیرات آن در طول زندگی منعکس می شود.
آنچه که خانواده های ما با ما در کودکی انجام می دهند، آغازگر این الگوست. شاید رها شدیم، مورد انتقاد واقع شدیم، مورد حمایت و مراقبت بیش از اندازه قرار گرفتیم، مورد تجاوز واقع شدیم، طرد شده یا محروم شدیم. به هر حال به طریقی آسیب دیدیم. سرانجام، آن تله زندگی به بخشی از ما تبدیل می شود.
مدتی پس از اینکه خانه ای را که در آن بزرگ شدیم ترک می کنیم، به خلق موقعیت هایی ادامه می دهیم که در آنها با ما بدرفتاری شده؛ نادیده گرفته شده، سرکوب یا کنترل شده ایم و عموما محیطی را می سازیم که پیش از این در آنجا از رسیدن به تمام آنچه که می خواسته ایم، ناکام مانده ایم.
این تله های زندگی هستند که مشخص می کنند ما چطور فکر کنیم، احساس کنیم، عمل کنیم و آنها را به دیگران منتقل کنیم. آنها موجب بروز احساسات قدرتمندی همچون خشم، ناراحتی و اضطراب می شوند. حتی زمانی که «ظاهرا» همه چیز داریم (موقعیت اجتماعی، یک ازدواج ایده ال، احترام افرادی که با ما صمیمی هستند، موفقیت شغلی)، اغلب طعم شیرین زندگی را نمی چشیم یا نسبت به موفقیت هایمان باور نداریم.
انواع تله های زندگی یا تله های شخصیتی
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله اول ترک شدن
تله «ترک شدن»، احساس ترک شدن از سوی افرادی است که شما دوستشان دارید که منجر می شود سرانجام برای همیشه از نظراحساسی گوشه گیر و تنها شوید. به هر طریق ممکن تصور می کنید که تنها خواهید ماند؛ حال چه این ترک شدن از طریق مرگ باشد، چه از طریق ترک خانه یا ترجیح دادن دیگری و ترک شما.
به واسطه همین باور، ممکن است بیش از اندازه خود را به عزیزان خود نزدیک کنید و به آنها بچسبید. به شکلی متناقض، شما در حال دور کردن آنها از خود هستید. ممکن است حتی از جدایی های معمول و عادی نیز ناراحت و خشمگین شوید.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله دوم سوءظن و بدرفتاری
تله «سوء ظن و بدرفتاری» شک به اینکه دیگران قصد دارند به طریقی به شما آسیب برسانند یا از شما سوءاستفاده کنند. تفکری است که گمان می کنید آنها به شما خیانت می کنند، دروغ می گویند، شما را فریب می دهند، مسخره می کنند یا به شما آسیب جسمانی می رسانند. اگر دچار چنین تله ای هستید، شما برای حفاظت از خود، پشت دیواری از بدگمانی پنهان هستید.
هرگز اجازه نمی دهید که افراد بیش از اندازه به شما نزدیک شوند. نسبت به مقصود دیگران بدگمان هستید و به بدترین برداشت از آنها گرایش دارید. گمان می کنید که افرادی که دوستشان دارید به شما خیانت خواهند کرد. سرانجام یا به کلی از روابط سطحی با دیگران که هرگز اجازه نزدیک شدن به آنها را نمی دهید، دوری می کنید یا به برقراری رابطه با افرادی می پردازید که با شما بدرفتاری و درنتیجه شما را نسبت به خود عصبانی و انتقام جو می کنند.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله سوم وابستگی
اگر در تله «وابستگی» گرفتار شوید، قادر نخواهید بود تا به گونه ای شایسته و بدون دریافت کمک قابل توجهی از سوی دیگران، از عهده انجام امور روزانه خود برآیید. شما به پشتیبانی دیگران وابسته هستید و به حمایت دائمی آنها نیاز دارید
به عنوان یک کودک، به گونه ای بار آمده اید که حس می کنید در نشان دادن استقلال خود ناتوان هستید؛ به عنوان یک بزرگسال، به دنبال اشخاص قدرتمندی می گردید تا به آنها تکیه کنید و به آنها اجازه می دهید تا زندگی شما را هدایت کنند. در محیط کار از انجام دادن کارهای خود عقب نشینی می کنید و نیازی به گفتن نیست که چنین کاری شما را از پیشرفت باز می دارد.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله چهارم آسیب پذیری
در هنگام آسیب پذیری، همیشه در این ترس زندگی خواهید کرد که بلایی در کمین است و هر لحظه رخ می دهد؛ حال این بلا، بلای طبیعی باشد یا وقوع یک جرم، بروز یک بیماری یا مشکلی مالی. در زندگی احساس «امنیت» نخواهید داشت. اگر گرفتار این تله هستید، در کودکی به گونه ای پرورش یافته اید که دنیا محیطی پرخطر است. احتمالا والدینتان بیش از حد مراقب شما و بیش از اندازه نگران امنیت شما بوده اند.
نگرانی های شما افراطی و غیرواقع بینانه هستند و با این وجود شما باز هم اجازه میدهید تا کنترل زندگی شما را بر عهده بگیرند. این افکار انرژی شما را صرف اطمینان حاصل کردن از اینکه در امان هستید می کنند. ترس های شما ممکن است حول محور بیماری ها بچرخد: ترس از حملات قلبی، ابتلا به ایدز یا حتی جنون.
این افکار می توانند بر آسیب های مالی متمرکز شوند: ورشکستگی و کارتن خوابی نگرانی های شما ممکن است در مورد سایر مسائل عمومی نیز باشد. مسائلی همچون ترس از پرواز، ترس از دو تله ای که به قدرت روابط عاطفی شما با دیگران مربوط می شود: «کمبود عاطفی» و «جامعه گریزی» یا «طرد از اجتماع».
برای شناخت بیشتر خود می توانید از محصول از خودشناسی تا خود سازی دیدن فرمائید
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله پنجم کمبود عاطفی
کمبود عاطفی همان احساسی است که گمان می کنید هرگز به اندازه کافی عشق و محبت دیگران را دریافت نمی کنید. حس می کنید که هیچ کس حقیقت به شما اهمیت نمی دهد یا احساس شما را درک نمی کند.
خود را وابسته به افرادی سرد و بی مهر می بینید یا خودتان فردی سرد و بی مهر هستید که چنین مسئله ای شما را به برقراری روابطی می کشاند که ناچار منجر به نارضایتی می شوند. احساس «خیانت»، خشم یا رنجش و تنهایی می کنید.
به شکل متناقضی، این خشم افراد را از شما دورتر و کمبود شما را قطعی می کند. هنگامی که مراجعه کنندگانی با کمبودهای عاطفی برای درمان نزد ما می آیند، حتی مدتی پس از اینکه دفتر را ترک می کنند نیز احساسی حاکی از تنهایی را برای ما به جا می گذارند. این احساس یکی از ویژگی های پوچی ناشی از فقدان رابطه است. این افراد هرگز معنای عشق را نمی دانند.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله ششم طردشدن از اجتماع
«طردشدن از اجتماع»، به ارتباط شما با دوستان و آشنایان مربوط می شود. مربوط به احساس دوری از تمام دنیا و احساس متفاوت بودن» می شود. اگر دچار چنین تله ای هستید، در دوران کودکی توسط سایر هم سن و سالان خود رانده شده اید. در جمع گروهی دوستان خود جایی نداشته اید. احتمالا ویژگی غیرعادی داشته اید که باعث شده به نوعی احساس متفاوت بودن داشته باشید.
به عنوان یک بزرگسال، اساسا با کناره گیری از دیگران، این تله را در زندگی خود حفظ کرده اید. شما از بودن در جامعه و دوست یابی دوری می کنید. احتمالا در کودکی ویژگی خاصی در شما وجود داشته که سایر کودکان آن را نپذیرفته اند و به همین دلیل شما را رد کرده اند و در نتیجه شما از نظر اجتماعی احساس ناخوشایندی» داشته اید.
به عنوان یک بزرگسال، ممکن است احساس کنید که زشت هستید، از نظر جنسی بی میل می باشید، جایگاه والایی ندارید، مهارت مکالمه پایینی دارید، خسته کننده یا ناکارآمد هستید. شما دوباره طردشدگی در دوران کودکی خود را تکرار می کنید و در موقعیت های اجتماعی احساس حقارت می کنید. وجود طردشدگی اجتماعی در یک فرد همیشه واضح و روشن نیست. بسیاری از افرادی که دچار این تله هستند، در ملاقات های خصوصی بسیار راحت هستند و از نظر اجتماعی کاملا توانمندند.
تله آنها در ملاقات های یک نفره خود را نشان نمی دهد. گاهی از دیدن شدت اضطراب و انزوای آنها در مهمانی ها، کلاس ها، جلسات یا در محیط کار، غافلگیر می شوند. این دسته از افراد خصوصیتی همیشگی دارند؛ خصوصیتی که باعث می شود همیشه به دنبال جایی و گروهی برای ملحق شدن باشند.
دو تله ای که به عزت نفس شما مربوط می شوند «کمبود» و «شکست» نام دارند.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله هفتم کمبود
این تله باعث می شود عمیقا احساس کمبود و نقص داشته باشید. اعتقاد دارید که اساسا نسبت به هر کسی که برای شناخت شما به شمانزدیک می شود، دوست داشتنی نیستید. ممکن است کمبود و نقص شما آشکار شود.
در دوران کودکی، به عنوان شخصیتی که در خانواده داشته اید، مورد احترام واقع نشده اید. در عوض، برای نقص هایتان سرزنش شده اید و خود را لایق محبت ندانسته اید؛ به عنوان یک بزرگسال، از عشق و محبت میترسید. باور این مسئله که افراد نزدیک به شما برای شما ارزش قائل هستند امر دشواری است، بنابراین انتظار طردشدن از سوی آنها را دارید.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله هشتم شکست
شکست همان باوری است که باعث می شود تصور کنید که برای رسیدن به موفقیت در عرصه های مختلف مانند مدرسه، محل کار یا عرصه های ورزشی به اندازه کافی شایستگی ندارید. معتقدید که نسبت به هم رده های خود شکست خورده اید؛ به عنوان یک کودک، به گونه ای بزرگ شده اید که در زمینه کسب موفقیت احساس فرومایگی می کرده اید. شاید دچار اختلال یادگیری بوده اید یا شاید هرگز برای کسب مهارت های مهمی همچون مهارت خواندن، به قدر کافی آموزش ندیده اید. سایر کودکان همیشه از شما بهتر بوده اند.
شما را «نادان»، «بی استعداد» یا «تنبل» خطاب می کرده اند. به عنوان یک بزرگسال، تله خود را با شدت دادن به میزان شکستتان و عمل کردن به گونه ای که تداوم شکستتان را تضمین می کند، حفظ می کنید. دو تله ای که به ابراز وجود یعنی توانایی شما برای برای بیان خواسته ها و رسیدن به نیازهای حقیقی تان مربوط می شوند: «مطیع بودن» و معیارهای غیرواقع بینانه).
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله نهم مطیع بودن
از طریق «مطیع شدن، شما نیازها و امیال خودتان را در جهت خشنودی یا براورده کردن نیازهای دیگران قربانی می کنید. به دیگران اجازه می دهید شما را کنترل کنند، چرا که تصور می کنید اگر خودتان را در اولویت قرار دهید، آنها را آزرده خواهید کرد یا می ترسید که اگر نافرمانی کنید، مجازات یا طرد شوید؛ به عنوان یک کودک، فردی که به شما نزدیک بوده، (احتمالا یکی از والدین شما) شما را مطیع خود ساخته است.
در بزرگسالی، مدام وارد رابطه با افراد سلطه جو و کنترل کننده می شوید و خود را مطیع آنها میسازید یا رابطه با افراد نیازمندی را آغاز می کنید که بسیار آسیب دیده تر از آن هستند که کمکی به شما بکنند.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله دهم معیارهای غیرواقع بینانه
اگر گرفتار تله «معیارهای غیرواقع بینانه» هستید، بی وقفه در تلاش هستید تا انتظارات بالایی را که از خودتان دارید، برآورده سازید. تأکید شدیدی بر موقعیت اجتماعی، پول، موفقیت، زیبایی، رتبه یا شهرت دارید و این موارد را به قیمت از دست دادن شادی، لذت، سلامتی و در گرو احساس کمال طلبی و روابط راضی کننده می خواهید.
احتمالا معیارهای سخت گیرانه خود را به دیگران نیز تحمیل می کنید و بسیار اهل قضاوت هستید. زمانی که کودک بودید، از شما انتظار بهترین بودن را داشته اند و آموخته اید هرچیزی جز بهترین بودن مساوی است با شکست. فهمیده اید که هیچ کدام از کارهای شما به اندازه کافی خوب نبوده است.
تله های زندگی یا تله های شخصیتی : تله یازدهم حق طلبی
آخرین تله، یعنی «حق طلبی»، به توانایی شما در پذیرش محدودیت های واقع بینانه در زندگی مربوط می شود. افرادی که دچار این تله هستند، احساس «خاص» بودن می کنند. بسیار مصر هستند که آنها باید قادر باشند تا هر زمان که می خواهند، هر چه می خواهند بگویند یا انجام دهند. آنها آنچه را که دیگران منطقی و ممکن می دانند و زمان، هزینه و صبر می طلبد، بی اهمیت می شمارند.
آنها با خود فرمانی و انضباط شخصی مشکل دارند. بسیاری از افرادی که دچار این تله هستند، در کودکی بیش از اندازه بها دیده اند. از آنها انتظار نمی رفته که خود را کنترل کنند ومحدودیت هایی را که برای سایر کودکان وجود دارد، بپذیرند. در بزرگسالی نیز همچنان اگر به آنچه که می خواهند نرسند، بسیار عصبانی می شوند. اکنون می دانید که کدام تله زندگی در مورد شما صدق می کند.
۱۱ تله شخصیتی در این مقاله گفته شد حالا می توانید علت رفتار های خود را بدانید،این مقاله به نحوی نوشته شده است که بتوانید از شخصیت خود آگاهی کسب کنید.
امیدوارم این نکات برای شما مخاطب محترم مفید بوده باشد .راستی دوست عزیز من اگر به دنبال مطالب به روز و کسب حال خوب هستی حتما اینستاگرام بنده را دنبال کن تا بتوانی کلی مطلب خوب دیگر هم داشته باشی!فقط کافیه روی لوگو اینستاگرام کلیک کنی!
از اینکه وقت ارزشمند خود را برای خواندن این مقاله قرار دادید از شما ممنونم،شاد باشید.
خودشناسی یکی از ابزار های مهم زندگی است اگر دوست دارید خودتان را بیشتر بشناسید و طبق این شناخت ساختمان وجودی خودتان را بسازید حتما این صفحه را مشاهده فرمائید
دیدگاهتان را بنویسید