روش های مدیریت احساسات
روش های مدیریت احساسات
با سلام خدمت شما مخاطب گرامی خوش حال هستم بنده را در مقاله ی روش های مدیریت احساسات از سایت تفکر نوین همراهی می کنید با بنده تا آخر این مقاله همراه باشید
پژوهش های جدید درباره ی شادی نشان می دهد که ۵۰ درصد از آنچه، باعث شادی در زندگی می شود، به دیدگاه ما درباره ی زندگی و شخصیت مان باز می گردد. این موارد شامل انعطاف پذیری و آمادگی برای تغییر می شود.
شخصیتی قوی هنگام رویارویی با موانع، حالت مثبت خود را حمل می کند. برخی از دیدگاه های ما نسبت به زندگی موروثی است، اما در عین حال می توانیم در بسیاری از موارد ذهن و احساس را در خودمان رشد و پرورش دهیم.
آموزش مهارتهای زندگی یکی از بهترین راه ها برای بهبود و سلامت ذهن و احساس است، چرا که در این شیوه دائما در حال زیر سؤال بردن الگوهای فکری و رفتاری ای هستید که به شما کمکی نمی کند و برای خود هدف هایی چالش برانگیز تعیین می کنید که به شما در باانگیزه باقی ماندن کمک می کند.
مدیریت احساسات
آیا از ابراز احساسات تان خوشحال هستید یا دوست دارید این احساسات را سرکوب کنید تا جایی به شکلی ناخواسته منفجر شوند. آیا از احساسات خود در تمامی لحظات آگاهی دارید یا گاهی نمی دانید چرا احساسی مثل عصبانیت در شما وجود دارد؟
آگاهی داشتن از احساسات به تمرین نیاز دارد و توضیح دادن درباره ی اینکه چه احساسی دارید، گاهی ممکن است خیلی ساده نباشد. مارشال روزنبرگ کارشناس حل اختلافات، شیوه ای را ابداع کرده است به نام “ارتباط صلح آمیز”که مطابق آن باید در تمامی برخوردها با توجه به احساس های قبلی تان سخن بگویید.
با انجام این کار می توانید آنچه را واقعا منظورتان است به زبان بیاورید و به این شکل آنچه می گویید تهدید دیگران نخواهد بود. نقطه ی شروع ارتباط صلح آمیز» شناختن احساسات قلبی تان است… هنگامی که نیازهایتان برآورده شده است، چه احساسی دارید؟
احساس می کنید که شادید؟ انگیزه دارید؟ پراشتیاق هستید و سپاسگزارید؟. هریک از این احساس ها با دیگری تفاوت دارد، اما ممکن است خیلی ساده از برچسب شادی برای بسیاری از آنها استفاده کنید.
رازهای شادی در زندگی
برای کنترل احساست منفی خود و شناخت این احساسات پیشنهاد بنده این است محصول زیر را تهیه کنید تا بتوانید احساسات منفی خود را کاملا بشناسید و بتوانید آنها را کنترل کنید!
دوره صوتی رهایی از افکار منفی و رسیدن به افکار مثبت
حالا در این باره فکر کنید که اگر نیازهایتان برآورده نشوند، چه احساسی دارید؟ خشمگین، خسته، حیرت زده، ناراحت، تنها و نامید هستید.
هرچه دقیق تر احساس هایتان را بشناسید و از آنها آگاهی یابید، روشن تر می توانید به زبان بیاورید که در موقعیتی خاص برای رسیدن به حالتی مثبت به چه چیزی نیاز دارید. فعالیت های زیر به شما کمک می کند احساسات را در وجودتان شناسایی کنید.
١- تمامی احساسات مثبتی را که به نظرتان می رسد، یادداشت کنید.
زمان هایی را به یاد آورید که این احساس ها در شما وجود داشت و توضیح دهید که از نظر فیزیکی چگونه بودید.
احتمالا شادی و احساس غرور برایتان یکسان است و در هر دو حالت در ناحیه ی گلو احساس گرما می کنید یا انگیزه داشتن باعث حالتی عجیب در شکم تان می شود. تفاوت ها و شباهت های هریک از این احساس های مثبت را شناسایی کنید.
۲- همین حالت را برای احساسات منفی در نظر بگیرید.
شاید عصبانیت باعث می شود در شانه هایتان احساس گرفتگی کنید یا تنهایی موجب احساس خلا در شکم تان می شود.احساسات منفی که اکنون دارید و هر روز به سراغ شما می آید را یادداشت کنید و سعی کنید به سراغ آن ها دیگر نروید
۳- برخی از این احساس های خوشایند را که موجب تغییرات فیزیکی در شما می شوند، دوباره بازسازی کنید
هنگامی که زمانی را به یاد می آورید که احساس غرور داشتید، دوباره همان گرما را در ناحیه ی گلو حس می کنید؛ حتی اگر درست چند لحظه قبل احساس ناخوشایندی داشتید! دقت کنید که بدن تان چگونه به سرعت به احساس هایتان واکنش نشان میدهد. این کار را تمرین کنید. گاهی برای انجام چنین کاری به زمان نیاز دارید.
۴- با بالا بردن آگاهی تان به این شکل، در زندگی روزمره مراقب احساس هایتان باشید.
هنگامی که به صورت غیر منتظره با کسی ملاقات می کنید، چه احساسی دارید؟احساس خشم می کنید؟ احساس خستگی دارید؟ احساس می کنید طرد شده اید؟
ممکن است تعجب کنید که چرا اتفاق هایی به این سادگی احساس های دیگری را در وجودتان بیدار می کند. شناختن احساس ها نیمی از راه است. بیان این احساس ها به گونه ای که دیگران آن را به روشنی دریافت کنند گام بعدی در سلامت احساسی تان است .
به آخرین باری که درگیر بحثی شده بودید فکر کنید. آیا مواردی گفتید و شنیدید که ناراحت کننده بودند و احساس می کنید نمی توانید آنها را به سادگی فراموش کنید؟
در حالتی آرام ممکن است پیش خودتان فکر کنید که واقعا از بیان برخی از این موارد منظور خاصی نداشتید. اگرچه خالی کردن خودتان کار خوبی است، اما اگر اجازه دهید احساساتتان در این موارد کنترل را به دست بگیرند، به خودتان و دیگران کمکی نکرده اید.
فراموش نکنید که هنگام داشتن احساس شادی و خوشحالی یا دیگر احساس ها می توانید با آگاهی از آنچه باعث این احساس ها در شما شده و تبدیل آن به زندگی تان، این احساس ها را پرورش دهید و بیشتر کنید.
آن روزهایی که پر از حس شاد از خواب بیدار می شوید، بی دلیل نیستند. دلایل خاصی وجود دارد که باعث چنین احساس شاید کمکی از طرف یک غریبه یا حتی تماسی که در آن دوستی به شما پیشنهاد کمک داده است اگر بتوانید این دلایل را شناسایی کنید، خواهید توانست فرمولی شخصی برای رسیدن به شادی و احساس های مثبت برای خود طراحی کنید.
احساسات باعث ترشح مواد شیمیایی در بدن می شوند و این مواد شیمیایی روی حالت های غم اثر می گذارند. نگرانی و اضطراب می توانند نشانه هایی مثل خشکی گلو، دستهایی عرق کرده و حالت تهوع داشته باشند. این نشانه ها موقعیت سختی که در آن قرار دارید را سخت تر می کنند.
همان طور که می توانید با تغییر در بدن تان روی احساساتتان نیز اثرگذار باشید. در ابنجا چندین پیشنهاد وجود برای انکار بیان می شود
۱. درباره ی «جملات مثبت تاکیدی» فقط فکر کنید
جای خلوتی پیدا کنید و آنها را با تمام وجود و با فریاد تکرار کن و در حالی که کل بدن تان را درگیر کرده اید، این جملات را با صدای بلند تکرار کنید ممکن است احساس مسخره ای داشته باشید، اما مدتی بعد خواهید دید که چه احسان خواهید داشت
جملات انگیزشی مثبت برای رسیدن به موفقیت
همچنین می توانید این جملات را به دفعات روی کاغذ بنویسید و این کار را هرجا که لازم است بچسبانید
۲. بر خلاف هنگامی که در درون احساس نگرانی و اضطراب دارید، بدن تان دچار گرفتگی و انقباض می شد رفتار کنید
در این هنگام می توانید آرام و عمیق نفس بکشید، بدن تان را صاف کنید و سرتان را بالا نگه دارید، انگار که با اعتماد به نفس ترین فرد روی زمین هستید اکسیژن بیشتری که به این شکل وارد خون تان می شود باعث خواهد شد نگرانی و ضطراب وجودتان خارج شود.
۳.به پیاده روی کوتاهی بروید
اگر می توانید کمی بدوید. حتی ممکن است پنج دقیقه دویدن و راه رفتن برای عوض کردن حال وهوای تان کافی باشد اگر نمی توانید به پیاده روی بروید، بالا و پایین پریدن همراه با موسیقی ای امیدوار کننده می تواند کمکتان کند.
۴.از ته دل بخندید.
می توانید فیلمی کمدی تماشا کنید یا به لطیفه ای بخندید، خندیدن نه تنها باعث تغییر در بدن می شود، بلکه به طور مستقیم روی مغز اثر می گذارد و حالت ذهنی را هم عوض می کند. شوخی و طنز عاملی کلیدی است که با خلاقیت، الگوهای فکری و احساسی نامناسب را تغییر می دهد
خودشناسی یکی از ابزار های مهم زندگی است اگر دوست دارید خودتان را بیشتر بشناسید و طبق این شناخت ساختمان وجودی خودتان را بسازید حتما این صفحه را مشاهده فرمائید
دیدگاهتان را بنویسید