هوش های انسان
هوش های انسان
با عرض سلام خدمت شما مخاطب عزیز و ممنون از شما که مقاله ی هوش های انسان را از سایت تفکر نوین را می خوانید با بنده تا آخر این مقاله همراه باشید .
در حالی که شما در سریال های تلویزیونی مانند عقرب می بینید ، همه با IQ وسواس دارند یا در حال خواندن مقاله در مورد ضریب هوشی انیشتین هستند و ناگهان همه می خواهند ضریب هوشی بالاتری داشته باشند. سوال اینجاست که ضریب هوشی به شما تضمین می کند که در تجارت یا زندگی خود به طور کلی موفق باشید؟
در انسان چیزهای بیشتری بیش از فقط Quotient هوشمند (IQ) وجود دارد. Quotient Intelligence (IQ) فقط اندازه گیری هوش است و در سطح شادی خود ارزیابی می شود.
هنوز آن آدمهای باهوشی را که در کلاس داشتیم به یاد می آورید؟ آنها معمولاً نمرات بسیار خوبی کسب می کنند اما به محض دیدن یک دختر زیبا و یا هنگامی که دچار قلب شکسته می شوند ، ناکام می شوند.
مدیریت احساسات از مدیریت عقل مهمتر است. تحقیقات انجام شده با ردیابی بیش از ۱۶۰ فرد با عملکرد بالا از صنایع مختلف و سطح شغلی ، نشان می دهد که هوش هیجانی دو برابر مهمتر از عقل و تخصص در کمک به برتری بوده است.
این مسئله استراتژی نیست که ما را دچار مشکل کند ، مسئله احساسات است –
جان کوتتر. چگونگی مدیریت رابطه مهم است و بیشتر مشاغل در حال از بین رفتن نیستند زیرا آنها فاقد استراتژی هستند بلکه روابط تجاری خوبی ندارند.
هوش،هیجانی همه چیز در مورد کنترل نحوه واکنش شما پس از اتقاق است. اصل ۹۰/۱۰ می گوید ، ۱۰ درصد از زندگی براساس آنچه برای ما اتفاق می افتد ساخته شده است و ۹۰ درصد آن با نحوه واکنش شما تصمیم می گیرد.
اما بیش از این وجود دارد ، هوش مورد نیاز شما برای پرسیدن مهمترین سؤالات همان چیزی است که شما نیاز دارید. چرا باید از این طریق واکنش نشان دهم؟ آیا لازم است که درگیر دعوا شوید؟ چی میخوام ازش خارج شوم؟ هوش مورد نیاز برای پرسیدن اساسی ترین و اساسی ترین سؤالات در زندگی و جستجوی پاسخ ها ، “هوش معنوی” یا “روح معنوی” (SQ) است.
در واقع آنچه هوشمندی را تشکیل می دهد ۳ Q است. Quotient هوشمند (IQ) ، Quotient عاطفی (EQ) و Quotient معنوی (SQ). هوش را می توان به سادگی تعریف کرد؛ انجام کار درست ، در زمان مناسب ، در مکان مناسب. این امر به ما این توانایی را می دهد تا بتوانیم هم محیط داخلی خود (ما) و هم محیط خارجی (آنچه ما را احاطه کرده است) را مدیریت کنیم. این چیزی غیر از دانستن چیزهاست.
شخصیت انسان با توجه به ۳ نیاز هدایت می شود. نیاز بدن (غذا خوردن ، خوابیدن ، تولید مثل و دفاع) ، نیاز ذهن (به دنبال داشتن رابطه مثبت و رد موارد منفی) و نیاز به عقل (جستجوی دانش). ما باید درک کنیم که کنترل نشده یکی از این شخصیت ها در درون خود ، از هزینه دیگران لذت می برد. قدرت کنترل این سه را هوش ، Spiritual Quotient (SQ) می نامند.
نظریه های هوش
نظریه های هوش ، مانند بسیاری از تئوری های علمی ، از طریق جانشینی مدل ها تکامل یافته اند. چهار مورد از پارادایم های مؤثر ، اندازه گیری روانشناختی است که به نام روان سنجی نیز شناخته می شود.
متخصصان چهار گونه هوش را در انسان شناسایی کرده اند:
۱.PQ یا physical Quotient یا هوش جسمی
بدن ما تب می کند،استفراق می کنیم،چشم مان قی می کند،گوشمان ماده چسبان می سازد،ممکن است اسهال یا خارش یا لرز بگیریم و .. تمام این موضوعات ببه خاطر هوشمندی مکانیزم و سازو کار بدن ماست.
بدنی هم که هوشمند تر است،سالم تر است.یعنی سلول های ما تک تکشان باهوش هشتند و خودشان پزشک خودشان هستند،اکثر بیماری ها را قبل از بروز بیرونی ،حل می کنند ،پس این همان هوش جسمی است.
۲. IQ یا Intelligent Quotient
این همان هوشی است که بسیار مشهور است و به واسطه آن می شود ارقام و چیزهای مختلفی را حفظ کرد و تست هایی هم برای محاسبه آن وجود دارد.آلفرد بینه، روانشناس فرانسوی سال ۱۹۰۰ میلادی اولین آزمون بهره هوشی را بنا نهاد .
نکته مهم ای بخش این است که خیلی از آدم ها می گویند IQ ثابت است اما قابل تغییر است و IQ هر کسی قابل تغییر است.
۳. EQ یا Emotional Quotient یا هوش هیجانی
این همان هوشی است که انسان ها را با هم متمایز می سازد.امکان می دهد درک کنیم و به احساسات خود و دیگران توجه کنیم.می توانیم با هیجان مان فکر و عمل کنیم، نه اینکه هیجانی عمل کنیم. که مقالات زیر کمی کمک می کند که کمی آشنا بشیم با این هوش
رازهایی برای رسیدن به حقیقت زندگی
خودتان را دوست داشته باشید
دلیل طول عمربالای ژاپنی ها
۴.SQ یا Spiritual Quotient یا هوش معنوی
کسانی که درک عمیق تری از دنیا و خودشان دارند، خودشناسی می کنند،انتظارشان از خودشان و دنیا چیز وسیع تری است و فقط یک موفقیت ساده آن ها را ارضا نمی کند و از خود می پرسند که (برای چه به دنیا آمده ام و به کجا می روم و چه می کنم،آیا فایده ای دارم؟…) برای فهم بهتر مورد چهارم مقاله قانون دارما که لینک آن را در قسمت زیر مشاهده می کنید را مطالعه بفرمائید.
متاسفانه در مدارس کشور ما به شناخت این موارد توجهی نمی شود اگر این هوش ها شناخته شوند و آموزشی برای هر کدام در نظر گرفته شود می تواند کمک شایانی به رشد آنها صورت بپذیرد.
مهم فهم موضوعات است نه فقط نمره چیزی که کمتر به آن پرداخته می شود و فقط فکر فکر نمره است که در آخر کمکی به فرد نمی کند که هوشهای خود را تقویت کند.برای داشتن یک زندگی خوب باید تک تک این هوش ها شناخت و آموزش دید.نکته مهم دیگر این هوش ها با هم ارتباط دارند.
راستی دوست عزیز من اگر به دنبال مطالب به روز و کسب حال خوب هستی حتما اینستاگرام بنده را دنبال کن تا بتوانی کلی مطلب خوب دیگر هم داشته باشی!فقط کافیه روی لوگو اینستاگرام کلیک کنی!
از اینکه وقت ارزشمند خود را برای خواندن این مقاله قرار دادید از شما ممنونم،شاد باشید.
دیدگاهتان را بنویسید