فن بیان چیست؟راه های تقویت فن بیان
فن بیان چیست ؟ راه های تقویت فن بیان
با عرض سلام خدمت شما کاربران عزیز سایت تفکر نوین خوشحال هستم که بنده را در مقاله فن بیان چیست ؟راه های تقویت فن بیان همراهی می کنید،با بنده تا به آخر این مقاله همراه باشید.در ادامه نکات طلایی در مورد اهمیت فن بیان و راه های بهبودآن گفته می شود.
اما در آغاز با معنی فن بیان آشنا شویم.فن بیان به معنای نجوه ادای کلمات و جملات است .در اصل این موارد به ما می آموزد که چگونه جذاب صحبت کنیم! در اصل جذابیت در فن بیان شما نهفته است.پس خیلی باید با این موضوع توجه کرد.
یکی از عناصر هم فن بیان که اثر بخشی فراوانی در صحبت های شما دارد، کیفیت صدا است . اگر کیفیت صدای شما در سطح خوبی نباشد و شما از یک صدای قدرتمند و استاندارد و رسا برخوردار نباشید، هیچ کدام از تکنیکهای فن بیان قابلیت اجرا پیدا نمی کنند.
دلبل اهمیت بالای فن بیان و نفوذ کلام
فن بیان باعث میشود اعتماد به نفس شما بالا رود.و اگر مهارت سخنرانی و فن بیان را بیاموزد، شما از اینکه در یک جمع بخواهید صحبت کنید یا در برابر بیش از ۱۰۰ نفر بخواهید صحبت کنید و یا به مدیر شرکت بزرگی محصولی ارائه دهید نمی ترسید. با قدرت و اطمینان از قابلیت سخنوری تان میتوانید مخاطب تان را جذب خود کنید.و در اصل آن ها را میخکوب کرده و جذب صحبت های خود کنید.
مهارت فن بیان باعث میشود در کنار دیگران احساس راحت تری خواهید داشت چون خیلی ساده و روان صحبت خواهید کرد .دیگر برایتان مهم نیست با چه کسی صحبت میکنید و یا با چند نفر صحبت میکنید؛ در هر جمعی که باشید میتوانید بدرخشید و احساس راحتی کنید چون فن بیان خوبی دارید و میتوانید جمع را در دست تان بگیرید.و همه را به خودت جذب کنید.
تنها راه فروش، تاثیرگذاری به کمک سخنوری است ،دیگر هیچ راه و چاره ای ندارید، اگر میخواهید بفروشید (مهم نیست چه چیزی، حتی شاید قرار است با کسی که تازه آشنا شدید شخصیت تان را بخواهید ارائه دهید تا مقبول واقع شوید) بدون شک باید حرف بزنید و طرف مقابل تان را ناخوداگاه قانع کنید که به آنچه میگویید عمل کند.در اصل همان عمل متقاعد سازی را انجام می دهید.
برای تقویت فن بیان خود حتما این ویدئو را تماشا کنید
راههای قوی شدن فن بیان
١– از لحن استفاده کنید
لحن به معنای احساس گوینده است که در کلام و سخن او، میتوان آن را مشاهده کرد. بسیاری از افراد هنگام سخنرانی فاقد لحن هستند به این معنی که احساس آن ها و سخن آن ها دو خط موازی را طی می کند و هرگز روی هم سوار نمی شود تا بتواند تصویر مشخصی را به مخاطب منتقل کند .به طور کلی مثل ضربان قلبی که ایستاده صحبت می کنند.
در واقع لحن ابزاری است که تصویر نوع سخنران از موضوع سخنرانی را به مخاطب منتقل می کند. هر قدر شما لحن بهتری داشته باشید، این دو تصویر شباهت بیشتری به هم دارد.و در دل مخاطب بهتر می نشیند.این موضوع رو فراموش نکنید که جملات و کلمات هر کدوم دارای لحن جداگانه است.
انواع لحن :
- خبری
- پرسشی
- تعجبی
- خشمگین
- ناراحتی و غم
- شادی و اشتیاق
- غرور
سعی کنید در هنگام سخنرانی هر کلمه و جمله را با توجه به مفهموم آن از لحن مناسب استفاده کنید.
۲– دقت بیشتر
در اطراف هر فردی،افرادی هستند که فن بیان خوبی دارند. ما از صحبت و سخنان برخی از آدم ها لذت میبریم، حال ممکن است این فرد دوست یا فامیل ما باشد و یا ممکن است یک مجری سا سخنران در تلویزیون باشد. یک راه خوب برای اینکه بتوانیم فن بیان خودمان را بهتر کنیم، دقت کردن به نحوه صحبت کردن و بیان این افراد است، بخصوص مجری ها و سخنران های شناخته شده تلویزیون که معمولا از نظر فن بیان و صدا، افراد آموزش دیده و متبحری هستند.کافی است به نحوه ادای کلمات، جمله بندی و زبان بدن آنها بیشتر توجه کنیم. این کار کمک می کند الگوی بهتری بگیرید و بتوانید در صحبت های خود از آن استفاده کنید.
۳– دایره واژگان و کلمات خودتان را افزایش دهید
مطمئنا افرادی که تعداد بیشتر از کلمات و واژه ها را در حافظه دارند و می توانند از آنها استفاده کنند، افراد خوش صحبت تر و جذاب تری هستند. بر این اساس برای داشتن فن بیانی خوب و عالی باید بتوانید دایره لغات خودتان را افزایش دهید.
برای اینکار ابتدا باید انواع کلمات را بشناسید.و با آن ها آشنا شوید.
مورد اول کلماتی که نمی شناسیم: اینها کلماتی هستند که ما معنی آنها را نمی دانیم، بعنوان مثال کلمه شتا، ممکن است برای خیلی ها کلمه غیر فعال باشد، (شتاد گرسنه) کلمات خاموش یا کلمات غیر فعال: اینها کلماتی هستند که معنی آنها را می دانیم اما در گفتار روزمره از آنها استفاده نمی کنیم، میزان این کلمات برای هر فردی متفاوت است اما معمولا تعدادشان زیاد است.مثلا برای من عبارت لطف عالی مستدام در زمره این کلمات بود.
مورد دوم کلمات فعال: کلماتی که در طول روز بارها از آنها استفاده می کنیم مثل سلام، چه خبر و … برای افزایش دایره لغات باید کلمات غیرفعال را شناسایی کنیم و سعی کنیم آنها را به کلمات فعال تبدیل کنیم. برای اینکار دو توصیه دارم:
بیشتر کتاب بخوانیم. با خواندن کتاب و توجه دقیق به کلمات می توانیم کلمات غیرفعال بیشتری را بشناسیم و از آن ها استفاده کنیم. خواندن مقالات هم می تواند گزینه خوبی باشد. کار دیگر این است که به صحبت های دیگران بیشتر دقت کنیم و کلمات غیر فعال زیبا را شناسایی کنیم. البته فراموش نکنید برای اینکه یک کلمه غیرفعال در زمره کلمات فعال شما قرار بگیرد باید آنرا مدام تکرار کنید. و از آن ها استفاده کنید.
۴– مراقب سرعت کلام باشید.
بعضی از افراد خیلی خیلی تند حرف می زنند و برخی دیگر خیلی خیلی کند. هر دو حالت دشمن فن بیان و زیبایی سخن شما هستند. متخصصین حوزه بیان می گویند سرعت مناسب تعداد ۱۲۰ تا ۱۶۰ کلمه در دقیقه است.
برای اینکه بدانید سرعت صحبت شما خوب و متعادل هست یا خیر، کافی است در یک صحبت چند دقیقه صدای خودتان را ضبط کرده و تعداد کلماتی که ادا کرده اید را بشمارید.یکی از راهکارهای کنترل سرعت مکث است و اینکه باید باید تمرین کنید تا بتوانید در جای مناسب، مکث مناسب داشته باشید.مکث مناسب معمولا در آخر جملات اتفاق می افتد.
۵-تلفظ صحیح داشته باشید
این مورد باعث می شود که شما به دو ویژگی مهم در سخنرانی و سخنوری دست پیدا کنید . محکم حرف زدن با قاطعیت و از طرف دیگر روان و سلیس بودن سخن گفتن ، دو ویژگی بسیار اساسی در سخنرانی و سخنوری است. معمولا وقتی شما به کسی می گویید که محکم و قاطع صحبت کن، بلند صحبت می کند و تن صدای خود را بالاتر می برد. درصورتی که محکم صحبت کردن به تلفظ صحیح و دقیق مخرج حروف برمی گردد .نه به تن بالای آن
تلفظ صحیح و دقیق مخرج حروف در مرحله اول به تنفس صحیح و تمرینات منظم صداسازی و در مرحله دوم به قدرت عضله زبان و لب ها بستگی دارد. بعد از خروج صدا از مجرای گلو و دهان، با انسدادی که توسط لب ها و زبان در مسیر خروجی هوا ایجاد می شود، حروف تلفظ می شوند . پس در گام اول نیاز به تمرین برای تقویت این موضوع داریم.
اگر عضله زبان و لب ها از قدرت لازم و همچینن سرعت عمل و روانی لازم برخوردار نباشند، حروف به درستی تلفظ نمی شود و سخن شما، استحکام و روانی خود را از دست خواهد داد.
بیشتر افراد هنگام صحبت کردن برخی از مخرج های حروف را تلفظ نمی کنند و یا آن ها را ضعیف تلفظ می کنند و شمرده سخن نمی گویند .
نکته مهم این است که شما می توانید با هر سرعتی که می خواهید صحبت کنید، ولی به شرط آن که تمامی مخرج حروف را درست و دقیق تلفظ کنید. همچنین بسیاری از افراد هنگام سخن گفتن به دلیل ضعف عضله لب ها و زبان، در تلفظ برخی کلمات دچار مشکل شده و اصطلاحا تپق می زنند . این تپق زدن به روانی سخن آسیب می زند. تمرین های مداوم و مستمر تلفظ می تواند این مشکل را در مدت زمان چند ماهه برطرف کند
امیدوارم این نکات برای شما مخاطب محترم مفید بوده باشد .راستی دوست عزیز من اگر به دنبال مطالب به روز و کسب حال خوب هستی حتما اینستاگرام بنده را دنبال کن تا بتوانی کلی مطلب خوب دیگر هم داشته باشی!فقط کافیه روی لوگو اینستاگرام کلیک کنی!از اینکه وقت ارزشمند خود را برای خواندن این مقاله قرار دادید از شما ممنونم،شاد باشید.
دیدگاهتان را بنویسید