ریشه تنبلی چیست؟راه های رفع تنبلی
با سلام خدمت شما مخاطب گرامی خوش حال هستم بنده را در مقاله ریشه تنبلی چیست؟راه های رفع تنبلی از سایت تفکر نوین همراهی می کنید با بنده تا آخر این مقاله همراه باشید
همیشه فرض کنید شما فردی منحصر به فرد هستید. به همین دلیل موانعی هم که در راه پیشرفت با آن روبه رو می شوید منحصر به فرد است.
سه مانع کلیدی در راه پیشرفت تان وجود دارد که باید آنها را از سر راه بردارید. شاید فکر کنید که با برنامه ریزی، هدف گذاری و اراده برای رسیدن به این هدف ها می توانید به آنها برسید
اما گاهی هر بار رسیدن به این هدف ها را به تأخیر می اندازید.(تنبلی) شاید برای تصمیمی دچار درگیری ای درونی هستید و نمی دانید باید چه کار کنید یا شاید میزان اعتماد به نفس تان اجازه نمی دهد وضعیتی را که در آن هستید تغییر دهید.
اگر تنبلی، درگیری های درونی یا کمی اعتماد به نفس به نظرتان شبیه به هم است، حتما این فصل را مطالعه کنید تا راههای مقابله با این موانع را دریابد.
هدف گذاری چیست؟۲۱ راهکار برای رسیدن به اهداف
محصول صوتی رایگان کسب انگیزه در زندگی
تنبلی چیست؟
تنبلی را «دزد زمان» هم می نامند. فکر می کنم این نام گذاری درست است. مثلا انجام کاری را آن قدر عقب می اندازید که فقط یک شب تا تکمیل آن فرصت دارید و مجبور می شوید تمام شب را بیدار بمانید و آن کار را تکمیل کنید.
تلاشی که به این شکل برای انجام آن کار کرده اید به نتیجه ی ایده آلی که به دنبالش هستید نمی رسد و دوباره و دوباره این اتفاق تکرار می شود.
مواردی را که ممکن است هنگام توجیه (یا روبه رو شدن با تنبلی به خود بگویید در زیر آورده ام)
-
من فردی ایده آل گرا هستم، به همین دلیل زمان بیشتری لازم دارم تا کارها را تکمیل کنم.
- منصفانه نیست که من این کار را انجام دهم.
- نمی توانم این کار را به درستی انجام دهم.
- نمی خواهم این کار را انجام دهم
- این کار سختی است.
- زمان کافی ندارم.
- دانش کافی برای انجام این کار ندارم
- نمی خواهم شکست بخورم.
- نمی خواهم در نظر دیگران احمق جلوه کنم
آیا هیچ کدام از این جملات به نظرتان درست می رسد؟ جملاتی را که به نظرتان درست می آید مشخص کنید و تا آخر مقاله ریشه تنبلی چیست؟راه های رفع تنبلی همراه بنده باشید
خیلی وقت ها وقتی عادتی مثل تنبلی دارید و درباره ی دلیل آن هم با خود صادق نیستید. نگران نباشید؛ شما آدم بدی نیستید!
تنبلی باعث ترس هم می شود؛ ترس از موفقیت، شکست، خجالت و طرد شدن. روبه رو شدن با این ترس چالش بزرگی است.
در این حالت قبول اولین چیزی که به ذهن می رسد به عنوان دلیل تنبلی ساده ترین راه است. اینکه به اندازه کافی منظم نیستید یا از انجام کاری خوشتان نمی آید به جای قبول تنبلی، ساده ترین کار ممکن است.
آگاهی از الگوهایی که در این مورد گرفتارش هستید باعث رهایی تان خواهد شد. پس از درک دلیل اصلی تنبلی با انتخاب هایی روبه رو خواهید شد. می توانید تنبلی را با تمام ضررهایش دنبال کنید یا گام های ساده ای برای تغییر بردارید.
افزایش اعتماد به نفس و رفع خجولی
اما در ادامه ۲۱ روش ساده برای رهای از تنبلی:
۱.سفره را بچینید
تصمیم بگیرید که چه می خواهید. روشن بودن در این مورد شرط اساسی است. پیش از شروع کار، هدف ها و تصمیم هایتان را و بنویسید.
۲- برای هر روز برنامه ریزی کنید.
برنامه هایتان را روی کاغذ بیاورید. به ازای هر دقیقه ای که صرف ر برنامه ریزی می کنید، به هنگام اجرای آن پنج یا شش دقیقه در وقت و خود صرفه جویی خواهید کرد.
۳- قانون ۲۰ / ۸۰ را در همه امور به کار بگیرید.
٪۸۰ از دستاوردهایتان نتیجه ۲۰٪ از فعالیت شماست. همواره تلاش خود را روی این ۲۰/ متمرکز کنید. بنابراین از همین امروز قاطعانه تصمیم بگیرید که وقت بیشتری را از صرف فمالیت های معدودی کنید که می تواند در زندگی شما تحول کنند و وقت کمتری را صرف فعالیت های کم اهمیت تربکنید.
۴- پیامد کارها را در نظر داشته باشید.
مهم ترین و ضروری ترین کارهای شما آنهایی هستند که می توانند بیشترین تأثیر را چه مثبت و چه منفی روی کار و زندگی شما بگذارند به جای تمرکز روی سایر کارها، تمام توجه تان را معطوف به این نوع کار کنید.
۵- روش الف ب پ ت ث را مدام به کار بگیرید.
قبل از شروع ، لیستی از کارهایتان تهیه کنید و سپس آنها را از نظر ارزش و ضرورت اولویت بندی کنید تا مطمئن شوید که همیشه در حال انجام مهم ترین کارهایتان هستید.
۶- روی اهداف اصلی تمرکز کنید.
نتایجی را که باید قطعا از کارتان به دست آورید تا بتوانید بگویید که به خوبی از عهده کار برآمده اید مشخص کنید و در تمام مدت قاطعانه و به دنبال به دست آوردن آنها باشید.
۷- به قانون تشخیص ضرورت عمل کنید.
هیچ وقت برای انجام همه کارها وقت کافی وجود ندارد، اما همیشه برای انجام مهم ترین کارها وقت کافی هست. هر روز چند دقیقه ای در
جایی که کسی مزاحمتان نشود راحت بنشینید و بدون استرس و انگرانی فقط به کارهایی که باید انجام دهید فکر کنید.
۸- پیش از شروع، مقدمات کار را کاملا فراهم کنید.
هر چقدر محیط کارتان تمیزتر و مرتب تر باشد بیشتر احساس مثبت بودن، خلاقیت و اعتماد به نفس می کنید، همین امروز تصمیم بگیرید که میز کار و دفتر خود ( محیط کار) را کاملا تمیز و مرتب کنید تا هر بار که در آن جا قرار می گیرید احساس کنید که فردی مؤثر، کارآمد ، پیشرو و موفقی هستید.
۹- همیشه یک شاگرد باقی بمانید.
هر چه در ارتباط با کارهای ضروری و مهم تان دانش و مهارت بیشتری به دست آورید، می توانید سریع آنها را شروع کنید و زودتر به اتمام برسانید.
۱۰- استعدادهای منحصر به فرد خود را تقویت کنید.
دقیقا مشخص کنید که چه کاری است که در حال حاضر خیلی خوب انجام می دهید یا در آینده می توانید خوب انجام دهید. سپس تمام توان خود را در انجام آن به کار گیرید.
۱۱-محدودیت های اصلی خود را مشخص کنید.
محدودیت ها و یا عوامل بازدارنده درونی و بیرونی خود را مشخص کنید، عواملی که سرعت شما را در دست یابی به مهم ترین هدفهایتان تعیین می کنند. سپس تمرکزتان را به از بین بردن این محدودیت ها معطوف بسازید.
۱۲ – هر بار یک مرحله بروید.
اگر کارها را مرحله به مرحله انجام دهید، می توانید بزرگترین و پیچیده ترین کارها را به انجام برسانید.
۱۳ – خودتان را تحت فشار بگذارید.
تصور کنید که یک ماه دیگر باید شهر را ترک کنید. طوری کار کنید گویا مجبور هستید قبل از ترک شهر تمام کارهای اصلی تان را به اتمام برسانید.
۱۴- قدرتهای خود را افزایش دهید.
اوقاتی از روز را که از نظر ذهنی و جسمی کارایی بیشتری دارید مشخص کنید و مهم ترین کارهایتان را در این اوقات انجام دهید. به اندازه کافی استراحت کنید تا بتوانید بیشترین بازدهی را داشته باشید.
۱۵ – خودتان را به فعالیت ترغیب کنید.
خودتان مشوق خودتان باشید. در هر شرایط یا موقعیتی به دنبال کسب نتایج خوب باشید. به جای تمرکز بر مشکلات به دنبال راه حل بگردید. همواره فردی خوش بین و سازنده باشید.
۱۶ – روش تنبلی سازنده را تمرین کنید.
هیچ کس نمی تواند همه کارها را انجام دهد. بنابراین باید یاد بگیرید که از روی عمد در انجام برخی از کارهایی که از ارزش و اهمیت کمی برخوردار هستند تنبلی کنید. با این کار می توانید وقت کافی برای معدود کارهایی که واقعا مهم هستند ایجاد کنید.
۱۷ – اول سخت ترین کار را انجام دهید.
روزتان را با سخت ترین کار آغاز کنید. کاری که می تواند بزرگترین تأثیر را بر خودتان و حرفه تان بگذارد، و تا وقتی که آن را تمام نکرده اید دست از کار خود نکشید.
۱۸ – کار را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید.
کارهای بزرگ و پیچیده را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید و سپس هر بار یک قسمت از کار را شروع کنید و به اتمام برسانید.
۱۹ – وقت بیشتری ایجاد کنید.
برنامه روزانه خود را طوری تنظیم کنید که به صورت طولانی مدت ه روز وقت کافی برای تمرکز کامل روی کارهای مهم و اصلی داد
۲۰ – سرعت انجام کار را افزایش دهید.
عادت کنید که کارهای اصلی خود را سریع تر انجام دهید. به عنوان فردی که کارها را سریع و دقیق انجام می دهید مشهور شوید.
۲۱- هر بار یک کار مهم انجام دهید.
کارهای ضروری تان را دقیقا مشخص کنید. سریعا کار را شروع کنید و سپس بدون توقف تا اتمام صددرصد کار پیش بروید. این رمز واقعی افزایش کارایی و بهره وری فردی است. اراده کنید که هر روز این اصول را تمرین کنید تا جزئی از عادت های شما شوند. با ایجاد این عادت های مدیریت فردی و تبدیل آن به بخشی از ویژگی های شخصیت خود آینده تان را تضمین کنید. فقط کافی است این کار را بکنید.
این فعالیت ها هم به شما کمک می کند ریشه ی تنبلی را بشناسید و آن را کنار بگذارید.
۱- در حالی که آرام در جای خود نشسته اید، کاغذ و قلم را مقابل تان بگذارید. چشم هایتان را ببندید و برای شفاف شدن ذهن به نفس هایتان توجه کنید.
۲- موردی را که درباره اش تنبلی می کنید در ذهن تان تجسم کنید. شاید نوشتن مقاله ای یا تکلیف یا انجام کاری که، عقب می اندازید. انجام ندادن این کار باعث چه احساس های نامناسبی در شما می شود؟
۳- از خودتان بپرسید: ترس من از چیست؟ هر آنچه به ذهن تان می رسد را به شکل حرارتی با عباراتی کوتاه روی کاغذ بنویسید. احتمالا در شروع با مواردی مثل این رو به رو می شوید که ممکن است نتوانم به درستی این کار را انجام دهم و دیگران از من انتقاد کنند.
با دانش و تجربی کافی برای انجام این کار ندارم. این سؤال را بارها و بارها از خود بپرسید و اولین پاسخی را که به ذهن تان می رسد یادداشت کنید. ممکن است با مواردی عجیب و غریب روبه رو شوید، اما اشکالی ندارد.
به تدریج برخی ترس هایی که در عمق وجودتان قرار دارند به سطح می آیند. شاید احساس می کنید لیاقت موفقیت در کارتان را ندارید. ناخودآگاه تان به شما کمک می کند که به ریشه ی ترس هایتان برسید.
۴- هنگامی که احساس می کنید تمامی این دلایل را نوشته اید، از خود بپرسید که چه ترس های دیگری وجود دارد؟ و روند نوشتن را تا زمانی که تمام دلایل را روی کاغذ می آورید ادامه دهید.
۵- حالا با برخی از ترس هایی که دلیل تنبلی تان هستند آشنا شده اید. به این فهرست تان با دقت نگاهی بیندازید و از خود سوال کنید کدام یک از این دلایل به نظرتان قوی تر از دلایل دیگر است. اگر ده دلیل قوی دارید، این ده دلیل را اولویت بندی کنید.در این حالت اولین دلیل، قوی ترین دلیل است
۶- از دلیل دهم شروع کنید. با دقت این دلیل را مطالعه کنید و از خود بپرسید: آیا این دلیل واقعی است؟ در برگه ی دیگری شواهدی را که نشان می دهد این دلایل واقعی هستند یا واقعی نیستند، یادداشت کنید. هنگامی که در حال انجام این کار هستید از خود بپرسید: می خواهم چه باوری درباره ی خودم داشته باشم؟تنبلی یا موفقیت
محصول صوتی بالا بردن اراده در زندگی
۷- تمامی عبارات منفی را نادیده بگیرید. فقط روی عبارات مثبت تأکید و تمرکز کنید. اگر در این مرحله هم مورد جدیدی به یاد می آورید که چرا به خود باور دارید، آن را به فهرست تان اضافه کنید.
فراموش نکنید که عبارات تان مثبت، شخصی و در زمان حال باشد؛ برای مثال من فردی سخت کوش هستم. می دانید که این موارد درست است، چون برای هر یک از آنها شواهدی دارید.
۸- هنگامی که به ترس شماره ی یک می رسید، عبارت مثبت زیادی درباره ی خود دارید که به شما توانایی میدهد بر ترس هایتان پیروز شوید. این عبارات مثبت را پیش خود تکرار کنید و آنها را با صدای بلند برای خودتان بخوانید.
۹- در پایان آرام باقی بمانید و در ذهن تان تجسم کنید که کار مورد نظر را با موفقیت و انرژی مثبت انجام داده اید. این فعالیت می تواند کمکتان کند با ترس هایی که باعث تنبلی می شود روبه رو شوید. دقت کنید که پس از تکمیل این فعالیت چه احساسی دارید.
گاهی رسیدن به شواهد مثبت در فعالیت بالا سخت است. و در این مواقع می توانید از دوستی صمیمی بخواهید ویژگی های مثبتی را که در شما سراغ دارد به یادتان بیاورد و اگر همچنان ترس هایتان سر جای خود باقی مانده اند؛ به ویژه اگر احساس می کنید که طاقت ندارید، می توانید از کمک های مشاور یا مربیای حرفه ای برای حمایت بیشتر خود بهره ببرید.
موفق و پیروز باشید و سپاس از همراهی شما دوست گرامی
راستی دوست عزیز من اگر به دنبال مطالب به روز و کسب حال خوب هستی حتما اینستاگرام بنده را دنبال کن تا بتوانی کلی مطلب خوب دیگر هم داشته باشی!فقط کافیه روی لوگو اینستاگرام کلیک کنی!
از اینکه وقت ارزشمند خود را برای خواندن این مقاله قرار دادید از شما ممنونم،شاد باشید.
خودشناسی یکی از ابزار های مهم زندگی است اگر دوست دارید خودتان را بیشتر بشناسید و طبق این شناخت ساختمان وجودی خودتان را بسازید حتما این صفحه را مشاهده فرمائید
دیدگاهتان را بنویسید